Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Лютий » 22 » Найвіддаленіший від Сонця обʼєкт, який можна вважати частиною нашої зоряної системи знайшов астроном зі США
19:01
Найвіддаленіший від Сонця обʼєкт, який можна вважати частиною нашої зоряної системи знайшов астроном зі США


 

 

Астроном зі США знайшов найвіддаленіший від Сонця обʼєкт, який можна вважати частиною нашої зоряної системи. Він назвав його «FarFarOut»

Астроном з Наукового інституту Карнегі у Вашингтоні Скотт Шеппард виявив найвіддаленіший від нашої зірки об'єкт, який все ще можна вважати частиною Сонячної системи, названий «ДалекоДалекоЗвідси» («FarFarOut»), пише науковий журнал Science.

Спочатку астроном разом зі своїми колегами шукав гіпотетичну дев'яту планету-гіганта на околицях Сонячної системи. Але, коли він перебирав знімки, зроблені його командою, він звернув увагу на слабко видимий об'єкт на відстані 140 разів більше від Сонця, ніж Земля, і в 3,5 рази далі, ніж Плутон.

Якщо відкриття цього об'єкту буде підтверджено, відкрита раніше цією командою планета, яка знаходиться в 120 далі від Сонця, ніж Земля, перестане бути самим віддаленим від зірки об'єктом Сонячної системи. Ту планету його команда, до речі, назвала «ДалекоЗвідси» («FarOut»).

Шеппард вважає, що дослідження траєкторій цих двох об'єктів, як і багатьох інших їм подібних, які його команда відкрила раніше, допоможе в пошуках ймовірної планети-гіганта, існування якої на даний момент не підтверджене, проте і не спростоване.

Група астрономів з Інституту SETI за допомогою знаменитого орбітального телескопа «Хаббл» відкрила у Нептуна ще один супутник У Нептуна відкрили новий супутник. Він уже 14-й, і його назвали Гіппокампом — на честь царя риб . Його назвали Гіппокампом — на честь грецького міфічного царя риб.

Астрономи вперше виявили тіло радіусом 1,3 км на краю Сонячної системи Астрономи виявили дивний обʼєкт на краю Сонячної системи. Він допоможе зрозуміти, як формуються планети .

Цей об'єкт допоможе пролити світло на процес формування планет.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 767 | Дата публікації: 22-02-2019 | Додав: adminA | Теги: сонце, обʼєкт, астроном, «FarFarOut», США, частина нашої зоряної системи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]