Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Січень » 21 » Найстаріші у світі поселення давніх людей палеоліту знайшли у Вірменії
20:08
Найстаріші у світі поселення давніх людей палеоліту знайшли у Вірменії


 

На території Вірменії археологи виявили стоянку людини, вік якої становить приблизно два мільйони років.

Про це інформує науковий портал Naked Science.

Як зазначається, стоянку виявили під час проведення робіт у печері часів нижнього палеоліту. Нижній палеоліт – це період в історії людства, який розпочався з кінця епохи пліоцену. Предки розумних людей Homo habilis, які жили в проміжку 2,6 млн – 150 тис. років до н. е., були, загалом, схожі на австралопітеків, однак їхня соціальна структура була складнішою, а інтелект більш розвинений. Жили предки людей за рахунок природи, починаючи використовувати кам'яні знаряддя і вогонь. У ролі основних занять виступали полювання і збиральництво. Тоді ж з'явилося і рибальство.

Серед основних культур раннього палеоліту виділяють так звані Олдувайску, Ашельську і Аббевільську культури. Перша є найбільш древньою з них - вона зародилася приблизно 2,5 млн років тому. Це надзвичайно примітивна культура, представники якої однак вже володіли технологією обробки каменю: щоб отримати гострий край, камінь, як правило, розколювали навпіл, без додаткової обробки.

До слова, за даними археологів, на українських землях первісна людина з’явилася у так звану ашельську добу, що датується проміжком від 1,5 млн до 150 тис. років тому. Це був час найдавніших людей – архантропів, наступників олдувайської культури. Архантропи освоювали нові території, проживаючи невеликими групами-общинами. Архантропи використовували вогонь, але ще не вміли його штучно видобувати.

У різних регіонах України знайдено близько 30 ашельських стоянок. Найдавніша з них – у селі Королево, що на березі Тиси на Закарпатті, – датується приблизно 1 млн років. Кам’яні знаряддя праці та сліди їх виробництва виявлені тут на глибині 12 м від сучасної поверхні.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1302 | Дата публікації: 21-01-2017 | Додав: adminA | Теги: Вірменія, найстаріші у світі поселення давніх | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]