Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2016 » Грудень » 8 » На відновлення мережевого обладнання після хакерських атак Мінфіну та Держказначейству видано 80 млн гривень
13:18
На відновлення мережевого обладнання після хакерських атак Мінфіну та Держказначейству видано 80 млн гривень


 

 

Кабінет міністрів України виділив Міністерству фінансів і Державній казначейській службі 80 млн гривень з резервного фонду на відновлення мережового обладнання після хакерських атак на інтернет-ресурси відомств 6 і 7 грудня. Відповідне розпорядження було ухвалено на засіданні уряду в середу, передає УНІАН.

"З резервного фонду виділити 80 млн гривень. 40 млн гривень Міністерству фінансів для закупівлі системи збереження сітьового обладнання, системи резервного збереження даних. Державній казначейській службі ще 40 млн гривень на оновлення серверного обладнання територіальних органів, а також закупівлю обладнання для системи віддаленого резервування", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи розпорядження.

Як повідомлялося, невідомі хакери вчора, 6 грудня, зламали сайт Державної казначейської служби України. Замість сторінки Держказначейства за посиланням www.treasury.gov.ua відбувалася переадресація на сайт www.whoismrrobot.com.

Окрім того, не завантажувався сайт Міністерства фінансів України.

Станом на ранок 7 грудня сайти обох держструктур усе ще не працювали.

Також кібернапад було вчинено на сайт Пенсійного фонду.

Міністерство фінансів України 7 грудня повідомило про зупинення хакерської атаки на свої ресурси і проведення оперативного відновлення систем задля уникнення можливих затримок з платежами.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1095 | Дата публікації: 08-12-2016 | Додав: adminA | Теги: Держказначейство, Мінфін, 80 млн гр, відновлення мережевого обладнання, хакерські атаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]