Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2015 » Липень » 5 » На тямовитість впливає цукор
21:38
На тямовитість впливає цукор


 

Вживання сахарози і фруктози у великій кількості сприяє погіршенню логічного мислення і пам'яті.

Про таке стверджують американські дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Фахівці з'ясували, що негативні процеси від вживання солодкої їжі пов'язані з тим, що інгредієнти солодких страв руйнують жирну амінокислоту Омега-3. А її загальний вміст в організмі характеризує розумові процеси людини, бо саме вона відповідає за зв'язки нейронів у мозку.

medicinform повідомляє, що вченим вдалося виявити цю закономірність під час лабораторних експериментів над щурами. Деякі гризуни пили звичайну воду, а інші - воду з високим вмістом цукру.

Як наслідок -- тварини, які пили солодку воду, значно гірше справлялися з тестами на кмітливість. Наприклад, щури, котрі їли цукор, вибиралися з лабіринту значно гірше за тих тварин, які цукор не вживали.

Експерти дійшли до висновку, що цукор негативно позначається і на інтелектуальних здібностях людини. На думку науковців Каліфорнійського університету, для підвищення когнітивних функцій необхідно насамперед вживати продукти, багаті жирами Омега-3.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1470 | Дата публікації: 05-07-2015 | Додав: adminA | Теги: впливає цукор, тямовитість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]