Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2017 » Березень » 7 » На борту МКС NASA створить "найхолодніше місце у всьому Всесвіті"
18:28
На борту МКС NASA створить "найхолодніше місце у всьому Всесвіті"


 

 

 NASA цього літа відправить на борт Міжнародної космічної станції спеціальний холодильник, в якому планується створити "найхолодніше місце у Всесвіті"

Про це повідомляє сайт агентства.

Дослідники запустять на МКС прилад CAL - ящик-холодильник розміром з валізу. Інструменти всередині нього заморозять атоми до температури, яка в 100 мільйонів разів холодніше, ніж в глибинах космосу.

"Експерименти з такими атомами можуть перевернути наші уявлення про те, що являє собою матерія, і допоможе нам розкрити фундаментальну природу гравітації. Крім того, прилад CAL дозволить нам наблизитися до розуміння того, що являє собою темна енергія, одна з найзагадковіших субстанцій Всесвіту" - заявив Роберт Томпсон, керівник проекту CAL в Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені.

Коли атоми охолоджуються до температури, близької до тієї, яка буде створена в CAL, вони створюють Конденсат Бозе-Ейнштейна, який представляє собою незвичайну за своїми властивостями форму матерії, схожу на газ і рідину, яка поводиться як один атом і володіє типовими "атомними" властивостями. Відсутність земної гравітації на МКС продовжить "життя" конденсату в десятки і сотні разів, що дозволить дослідникам вивчати його властивості.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1003 | Дата публікації: 07-03-2017 | Додав: adminA | Теги: NASA, борт МКС, найхолодніше місце у всьому Всесвіт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]