Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Серпень » 18 » Мозок починає працювати в повну силу після 60 років - вчені
20:13
Мозок починає працювати в повну силу після 60 років - вчені


 

Пік інтелектуальної активності людини припадає приблизно на 60 років, коли мозок починає працювати в повну силу, встановили американські вчені.

Згодом у головному мозку збільшується кількість мієліну - речовини, яка змушує сигнал швидше проходити між нейронами.

За рахунок цього загальна інтелектуальна сила мозку підвищується до 3000% в порівнянні з середнім показником. А пік активності виробництва мієліну припадає на 60-річний вік і старше.

Про це говориться в книзі Секретне життя змужнілого мозку Барбари Стоуч, повідомляє The Daily Mail, пише Кореспондент.

Якщо до 50 років між двома півкулями головного мозку існує суворий розподіл функцій, то після 50 років людина може використовувати обидві частини мозку одночасно. Це дозволяє їй вирішувати значно складніші завдання.

Водночас, позначається і життєвий досвід дорослих і людей похилого віку, отриманий протягом всього життя. Вони менше схильні до сум'яття через незвичайну або емоційну інформацію, ніж молодь.

Як заявив професор Університету Каліфорнії Діліп Джейст, "мозок людини, за плечима якого перебуває десятиліття життя, менш імпульсивний та більш раціональний".

На його думку, це й можна назвати мудрістю. Як вважалося раніше, до кінця життя людина втрачає до 30% нейронів. Проте в ході останніх досліджень з'ясувалося, що клітини головного мозку не вмирають, а неуважність і забудькуватість пов'язана з надмірним накопиченням інформації в оперативній пам'яті людини.

Може бути втрачено зв'язки між нейронами, але тільки в тому випадку, якщо людина їх ніяк не задіє.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1194 | Дата публікації: 18-08-2016 | Додав: adminA | Теги: повну силу після 60 років, мозок, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]