Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Травень » 3 » Можуть заблокувати Viber, WhatsApp і Telegram у Росії
21:50
Можуть заблокувати Viber, WhatsApp і Telegram у Росії


 

 Популярні месенджери Viber, WhatsApp та Telegram знаходяться під загрозою блокування в РФ

Про це пише znaj.ua.

Нещодавно в Росії заблокували месенджери Blackberry, Imo і Line через відмову розробників передавати спецслужбам відомості персональні дані користувачів та інформацію про їхню активність. Раніше в РФ була заблокована і соцмережа Linkedin через відмову переносити в країну персональні дані росіян в рамках "закону Ярової".

Експерти відзначають, що сьогодні під загрозою блокування виявилися і більш популярні месенджери - Viber, WhatsApp і Telegram. Представник Роскомнагляду зазначив, що такі заходи щодо будь-якого месенджера можуть стати реальністю.

"Так, WhatsApp, Viber та Telegram можуть бути заблоковані хоч завтра, якщо таке рішення буде прийнято компетентними органами. Чисто технічно тут немає якихось позамежних складнощів: це може бути блокування як просте, так і для особливо хитрих", - сказав він.

Під простим блокуванням розуміється видалення програм месенджера з магазинів додатків Google Play і App Store для російського ринку, блокування їхніх сайтів і IP-адрес серверів. Таке блокування буде достатнім для більшості користувачів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 935 | Дата публікації: 03-05-2017 | Додав: adminA | Теги: WhatsApp і Telegram, Viber, блокування, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]