Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Грудень » 5 » Можуть думати і робити, як людина надсучасні роботи-гуманоїди
21:41
Можуть думати і робити, як людина надсучасні роботи-гуманоїди


Здається, зовсім скоро фільми про те, як роботи захоплюють світ, можуть стати реальністю. Адже зараз створюють роботів, які "вміють бути людьми". Надсучасні роботи-гуманоїди не тільки ззовні схожі на людину, а ще й думають і роблять, як ми з вами.

Робот: Ромео

Призначення: Допомога людям похилого віку

Ромео розробили французи. Він виглядає, як восьмирічна дитина, його ріст – один метр і сорок сантиметрів, а вага –  трохи більше ніж сорок кілограмів. Однак Ромео – не простий робот, він вміє аналізувати, що діється навколо нього, та має пам’ять, щоб знаходити речі, які «загубив» у домі господар. Робо-кіндер має достатню фізичну силу, щоб підтримувати людину при ходьбі та підняти її, якщо вона впала, а також може приносити чашки з напоями.  Саме через такі здібності Ромео зацікавив будинки пристарілих. Ось тільки ціна цього догляду – 330 тисяч доларів!.

Робот: Енді

Призначення: Може зніматися замість людей у кіно

Його ім’я Енді. І він, безумовно, найпластичніший робот з усіх існуючих. Розроблений в Америці, вага його – майже тридцять три кілограми, а зріст – 175 сантиметрів, як у середньостатичної людини. Він володіє 15 мовами. А його очі – це малогабаритні дисплеї, які відображають різні емоції – від радості до гніву. Також Енді має неймовірний діапазон рухів, дуже подібних на людські. Враховуючи ці здібності, він запросто може зніматися у кіно, якщо йому зробити обличчя Бреда Пітта. Ціна такого винаходу – 84 тисячі доларів. До речі, гонорари акторів у Голлівуді – набагато більші.

Робот: Пітмен

Призначення: Тестування захисного одягу солдатів

Цей робот виглядає, як справжній термінатор, і створений для тестування хімічного одягу для солдатів. При вазі 80 кг та зрості 175см він вміє ходити, присідати та ще й віджиматися. Пробігає робот більше ніж 7 км/год. Також Пітмена навчили «пітніти» – аби зрозуміти, чи комфортно буде людині в одязі, який тестує Пітмен. Робот має шкіру, а під нею – спеціальні датчики, які виявляють, чи є пошкодження у костюмі, та слідкують за мікрокліматом під костюмом.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 904 | Дата публікації: 05-12-2017 | Додав: adminA | Теги: як людина надсучасні роботи-гуманої | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]