Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Травень » 26 » Місця, в яких удари блискавок відбуваються найчастіше фахівці назвали
16:42
Місця, в яких удари блискавок відбуваються найчастіше фахівці назвали


 


Експерти назвали місця на кожному материку Землі де найчастіше відбуваються удари блискавок.

Перед цим фахівці протягом тривалого часу фіксували спалахи на всій території планети окрім Антарктиди. Результати досліджень опубліковані на сайті компанії Vaisala.

Дослідники відзначають, що місця найчастіших спалахів блискавок змінюються щороку, однак загальна область залишається незмінною. За даними експертів, найчастіше дане явище можна побачити на гірських вершинах. Адже там повітряні маси стикаються один з одним частіше, в результаті це призводить до висхідних рухів повітря і утворення масивних хмар, які і є причиною утворення блискавок.

Під час досліджень, фахівці за допомогою спеціального обладнання під назвою GLD360, зафіксували близько 8,8 мільйона спалахів. Так, у Північній Америці удари блискавок найчастіше спостерігаються в штаті Техас, Канзас, Оклахома, Дакота і Колорадо. У Південній Америці - в Парагваї, Уругваї та Колумбії. В Африці епіцентром електричних спалахів є Конго, в Австралії блискавки найчастіше бачать на узбережжі, а в Азії – Суматра і Малайзія. Про Європу у статті інформації немає.

На Івано-Франківщині поблизу села Олешків Снятинського району на річці Прут у байдарку, на якій пливли туристи з Польщі, вдарила блискавка. В результаті удару один із туристів загинув.

 


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 818 | Дата публікації: 26-05-2018 | Додав: adminA | Теги: місця, Фахівці, найчастіше, удари блискавок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]