Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 9 » Метод визначення сексуальної орієнтації по зіницям розробили вчені
16:43
Метод визначення сексуальної орієнтації по зіницям розробили вчені




Дослідники з університету Корнелла розробили методику, що дозволяє визначати сексуальну орієнтацію по зіницям.

В ході дослідження, проведеного в лабораторіях американського університету, спеціальний інфрачервоний об'єктив фіксував зміни розміру зіниці при перегляді еротичного відео. Дослідники стверджують, що у більшості людей зіницю змінюється, коли він бачить представників свого або протилежної статі, що представляє для нього сексуальний інтерес. Звіт про це дослідження був опублікований в журналі PLoS ONE.

Дослідники відзначають, що раніше для визначення сексуальної орієнтації використовувалися або анкети, або фіксувалися фізіологічні зміни, ним же хотілося знайти альтернативний, неінвазивний метод.

У дослідженні взяли участь 325 чоловіків і жінок різної сексуальної орієнтації, яким запропонували переглянути еротичні ролики за участю чоловіків і жінок. Під екраном монітора, на відстані 500 мм від очей випробуваного, був встановлений прилад з інфрачервоними лінзами, що відслідковує його погляд. Дані з пристрою передавалися комп'ютера, який відстежував зміни розміру зіниць добровольців.

Після кожного ролика добровольці відповідали на питання дослідників щодо привабливості героїв роликів. Дослідники прийшли до висновку, що заявлена ​​

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2083 | Дата публікації: 09-08-2012 | Додав: admin | Теги: визначення сексуальної орієнтації, зіниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]