Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Вересень » 20 » Масову міграцію зірок астрономи зафіксували
19:09
Масову міграцію зірок астрономи зафіксували


 

 

Астрономи з Вашингтонського університету в результаті моделювання одержали докази того, що зірки усередині галактик можуть мігрувати на досить великі відстані, пише Кореспондент.

В ході наукового дослідження астрономи змоделювали утворення галактики з пилової хмари 9 мільярдів років тому.

Виявилося, що важливу роль в еволюції галактик грають галактичні рукави, або витягнуті скупчення зірок. Нові дослідження показують, що після проходження галактичного рукава орбіта зірки не міняє форму, але при цьому міняє радіус.

І ця зміна може бути досить значною. Наразі фахівці не можуть відповісти, чи належить наше світило до мандрівних зірок, однак вони вказують на деякі непрямі підтвердження цього факту.

По-перше, в Чумацькому Шляху присутні рукава, необхідні для міграції, по-друге, орбіта Сонця довкола галактичного центру майже кругова, а по-третє, вже було встановлено, що склад зірок-сусідів Сонця за сектором Галактики різниться занадто сильно для того, аби стверджувати, що всі ці зірки утворилися саме тут.

Астрономи підкреслюють, що нові дослідження вносять корективи в теорію виникнення життя, адже раніше вважалося, що існують особливі зони Чумацького Шляху, більш придатні для появи органіки, ніж інші райони..

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1006 | Дата публікації: 20-09-2017 | Додав: adminA | Теги: астрономи, масова міграція зірок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]