Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 1 » Марс досягне опозиції
14:28
Марс досягне опозиції



3 березня цього року Марс досягне точки своєї орбіти, яка називається опозицією, а спостерігати за планетою зручно буде з Землі.

У такі моменти, а це відбувається раз на 780 днів (мінус 1 годину, 26 хвилин і 24 секунди) - Червона планета як ніколи красива.

Опозиція Марса - якраз навпроти Сонця. Вона піднімається на заході Сонця, піднімається високо опівночі на піку яскравості протягом року. Але кожна опозиція не та ж сама, тому що орбіти Землі і Марса не кругові. Дальня опозиція Марса може знаходитися на відстані більш ніж 60 мільйонів миль (97 млн кілометрів).

За словами науковців, 3 березня Червона планета перебуватиме за 62,6 млн миль (100,8 млн км) від Землі.

Зазначимо, цього року Марс буде здаватися досить великим - 1115 футів (340 метрів). Тобто, щоб побачити його, телескоп буде непотрібний. Проте при пошуку Марса потрібно враховувати кілька деталей.

По-перше, в цьому протистоянні, після заходу сонця Червона планета є четвертим за яскравістю зіркоподібним об'єктом в східній частині неба.

По-друге, Марс з'явиться мідного або біло-помаранчевого кольору, а не темно-червоного.

"Найкраще його буде видно, коли планета перебуватиме в найвищій точці неба близько півночі. Тому що тоді ми побачимо його через найменшу кількість спотворень атмосфери", - розповіли астрономи.

Наступна опозиція Марса відбудеться 8 квітня 2014 року.

Зазначимо, нещодавно марсіанський всюдихід Opportunity знайшов "найдостовірніше" свідчення того, що у минулому на Марсі була вода в рідкому вигляді - гіпсові доріжки.

Раніше в Канаді знайшли бактерії, які могли б жити на Марсі, - вони харчуються метаном.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1820 | Дата публікації: 01-03-2012 | Додав: adminA | Теги: Марс буде в опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]