Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Листопад » 14 » Людям, для яких Червона книга України є справжньою цінністю, радимо будувати будинки з пластикових відходів
17:15
Людям, для яких Червона книга України є справжньою цінністю, радимо будувати будинки з пластикових відходів


Якщо ви любите природу, а Червона книга України для вас є справжньою цінністю, то радимо будувати житло із відходів і сміття, яке тільки забруднює нашу планету взагалі, і Україну зокрема. Зазначимо, що технологія зведення будинків з перероблених пластикових відходів завойовує все більшу популярність у світі.

У США вже існує кілька заводів, що виробляють якісні будівельні матеріали з пластикових відходів. Наприклад, один такий завод компанії ReWall зі штату Айова здатний переробляти щорічно близько 2 млн тонн покритих поліетиленом картонних коробок і склянок, які будуть вивозитися зі звалищ, розташованих в радіусі 500 миль від заводу. А продукція заводу - стельові панелі, виготовлені повністю з перероблених матеріалів.

Процес є екологічно безпечним, оскільки на подальших етапах виготовлення будівельних панелей використовується тільки вода, а не клей та інші хімічні речовини. Всі вироби протестовані у відповідності з вимогами європейського стандарту ICC-ES.

А у Великобританії компанія Affresol розробила технологію будівництва малооетажних будинків з перероблених пластикових відходів і мінералів - в тому числі тари та відходів виробництв. Кожен будинок складається приблизно з 18 тонн перероблених матеріалів.
Матеріал, з якого зводяться будинки, отримав назву Thermo Poly Rock (TPR). TPR панелі скріплюють разом, щоб сформувати несучу раму будинку, зовнішня обробка будівлі може бути оформлена різними матеріалами за вибором (цегла, блоки або камінь), а внутрішня робиться за стандартом. Черепичний дах зроблена також з перероблених матеріалів. TPR міцніший і легший, ніж бетон, водонепроникний, негорючий, не гниє і має відмінні ізоляційні властивості.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2724 | Дата публікації: 14-11-2012 | Додав: admin | Теги: Червона книга України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]