Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2012 » Жовтень » 8 » Людина через тисячу років
11:48
Людина через тисячу років



Через тисячу років у людей буде менше зубів і мізків

Через тисячу років у результаті еволюції будова тіла людини істотно зміниться, і своєю зовнішністю вона буде помітно відрізнятися від наших сучасників. Такі припущення висунули деякі експерти з анатомії, на основі їхніх прогнозів було складено зображення далеких нащадків homo sapiens. Як вважають фахівці, середній зріст людини майбутнього становитиме від 1,83 до 2,13 метра. Тенденція до цього пояснюється послідовним "поліпшенням харчування і розвитком медицини".

Зміниться і травний тракт наших нащадків. Більш короткий кишечник буде всмоктувати менше жирів і сахарози, що стане природним захистом від набору ваги, стверджує лондонський дантист Філіп Стеммер. На його думку, може зменшитися кількість зубів, оскільки м'яка їжа вимагає менше пережовування, пише "Комсомольская правда в Украине".

Вважається також, що в разі продовження зниження чоловічої плодючості статеві залози сильної половини людства скоротяться. Дотягуватися до тих або інших предметів людям через тисячоліття стане простіше: як вважають фахівці, у наших нащадків руки і пальці будуть "кардинально подовжуватися".

При цьому збільшиться кількість нервових закінчень у кінцівках "внаслідок більш частого використання пристроїв, що вимагають складної координації рук і очей". Останні теж збільшаться, щоб компенсувати зменшення розмірів рота: "основою комунікації стануть вираз обличчя і руху очей". У той же час обсяг головного мозку людини скоротиться, прогнозують експерти. Як передбачається, це буде обумовлено тим, що "більшою частиною роботи з запам'ятовування і обмірковування займуться комп'ютери".

Зазначимо, британські науковці з'ясували, що інтелектуальний розвиток людства досяг свого піку, і нам, з погляду законів фізики і фізіології, неможливо стати ще розумнішими. До речі, на думку науковців, розвиток мозку починався з його уміння відчувати запахи. Тому ссавці мають дуже великі мізки, найбільші серед всіх інших видів, що мешкають на нашій планеті.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2001 | Дата публікації: 08-10-2012 | Додав: adminA | Теги: Людина через тисячу років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]