Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2014 » Листопад » 6 » Лише за $2000 винахідливий українець створив собі "Єву" зі штучним інтелектом. ВІДЕО
17:50
Лише за $2000 винахідливий українець створив собі "Єву" зі штучним інтелектом. ВІДЕО


 

Віталій Ришкуляк із Чернівців власноруч створив "розумну квартиру". Тепер більшу частину операцій, які звичайні люди роблять власноруч, у його квартирі виконує штучний інтелект "Єва".

Квартира Віталія буквально "нашпигована" електронікою. Аматор-винахідник називає своє помешкання "розумна домівка" і зізнається, що ідею максимально автоматизувати житло плекав ще з дитинства. Та чоловіка весь час лякала вартість такої системи. "Я коли почав цікавитися, скільки вони коштують, трикімнатна квартира може дійти й до 150 тисяч доларів, якщо максимально обладнати", - говорить автор ідеї "розумної квартири".

Тоді чоловік вирішив зробити "квартиру мрії" самотужки, адже знається на радіоелектроніці. Усі мікросхеми у домі, що відповідають за різноманітні операції, Віталій зробив сам за власними ж кресленнями. І тепер звичайні побутові предмети дивують високим рівнем "інтелекту": вимикач світла повідомляє час, квіти сигналізують, коли їх треба полити, а кран у ванній кімнаті розуміє, коли подати просто воду, а коли – гель для миття рук.

Маючи таку надсучасну квартиру, господар не забув подбати і про безпеку. Віталій встановив сигналізацію власного виробництва та систему із запобігання потопу, що автоматично перекриває воду та повідомляє про аварію власника квартири.

Винахідник- аматор, який за основною освітою – кулінар, витратив на створення розумної квартири майже вісім років і близько двох тисяч доларів. Проте, оскільки квартира жорстко "контролює" споживання води, тепла та електрики, тепер за комунальні послуги Віталій сплачує значно менше.

"Тільки води я економлю до 60 відсотків", - хвалиться господар. Віталій Ришкуляк не збирається робити бізнес-проект зі свого винаходу, адже впевнений, що при певних зусиллях та головне – бажанні, кожен здатен "подарувати" своїй квартирі інтелект...

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1461 | Дата публікації: 06-11-2014 | Додав: adminA | Теги: винахідливий українець, Єву зі штучним інтелектом. ВІДЕО, $2000 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]