Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Червень » 10 » Коли Україні чекати 4G - в АП розповіли
00:15
Коли Україні чекати 4G - в АП розповіли


 

Якщо тендер буде проведено цього року, до державного бюджету вдасться залучити близько 7 млрд грн.

Обладнання, яке українські оператори закупили для 3G, можна використовувати для 4G. " Про це розповів заступник Глави Адміністрації Президента України, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків

«На сьогоднішній день ми рухаємося у цьому напрямку, прийняті необхідні постанови Кабінету міністрів, готуються напрацювання проведення тендеру. Якщо ми будемо рухатися так, як ми собі мріємо, то ми зможемо залучити до державного бюджету близько 7 млрд грн. цього року, якщо ми проведемо тендер цього року, є така оцінка. Це буде діапазон 2600. Далі впровадження. Але ті технології, які оператори вже впровадили, тобто обладнання, яке вони закупили для 3G, можна використовувати і для 4G», - пояснив Шимків.

«І наступний крок – це 900-й діапазон, який дозволив би накрити всю країну, але він вимагає обміну частот. Сталося так, що в Україні частотний ресурс роздавали клаптиками, а клаптиками – це означає неефективно. Уявіть собі, у вас поле, а у вас всередині поля знаходяться ще чиїсь поля, відповідно вам потрібно загорожу, дорогу прокласти… Тому зараз триває дискусія між операторами і Національним регулятором щодо того, як може відбутися обмін частотами», - зазначив Шимків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацкомісія планує провести тендер із впровадження технології зв'язку 4G до жовтня 2017 року.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 860 | Дата публікації: 10-06-2017 | Додав: adminA | Теги: україна, ап, 4G | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]