Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2013 » Березень » 29 » Хресний хід в Римі на Страсну п'ятницю присвятять Близькому Сходу і сім'ї
00:09
Хресний хід в Римі на Страсну п'ятницю присвятять Близькому Сходу і сім'ї



Хресний хід в Римі, який за місцевою традицією пройде в Страсну п'ятницю і відзначається в п'ятницю католиками, буде присвячений проблемам населення близькосхідного регіону. Хресний хід, який представляє собою процесію навколо Колізею з 14 стояннями - по числу зупинок Христа при сходженні на Голгофу, очолює Папа Римський. Це - один з центральних передвеликодній ритуалів, присвячених осмисленню страждань Спасителя. А ось, якщо ви прагнете Великдень за східним календарем зустріти у Львові, тоді вам варто відвідати сайт http://kakdoma.com.ua/. Адже саме цей сайт вважається найкращим джерелом доступних квартир, які здаються подобово у Львові.

Як повідомила Служба друку Святого престолу, в текстах, які будуть читатися під час кожної з зупинок, зачіпаються проблеми Близького Сходу. Зокрема, про страждання християнського населення розкажуть два молодих ліванця, у написанні тексту для яких брав участь Маронітський патріарх кардинал Бешара Бутрос ель-Рай.

У передостанній зупинці молитва буде за "жертв воїн і насильства". Крім того, в текстах багато посилань на заяву попереднього понтифіка Бенедикта XVI за підсумками Синоду про становище Церкви на Близькому Сході. Цей папський документ був вручений Йозефом Ратцінгером під час однієї з останніх поїздок до Лівану.

В ході всієї процесії хрест нестимуть члени двох сімей - з Італії та Індії, один інвалід, два китайських семінариста, два монаха-францисканця з монастиря зі Святої Землі, два африканські черниці і дві "сестри" з Лівану, а також два молодих бразильця. Саме в Бразилії, в Ріо-де-Жанейро, влітку пройдуть Всесвітні дні молоді на чолі з Папою Франциском, в продовженні традиції попередників - Бенедикта XVI і Іоанна Павла II, який їх першим почав проводити.

Ще одна із зупинок буде присвячена родині, Папа Франциск прочитає молитви за молодих, "схильних до депресії, та тих, що страждають від наркоманії і розчарованих".

Нагадаємо, що напередодні понтифік закликав не втрачати надії ув'язнених римської в'язнів для неповнолітніх, де він звершив богослужіння Великого четверга, омивши ноги 10 молодим людям і двом дівчатам. Як вказав глава Служби друку Святого престолу священик Федеріко Ломбарді, жінки вперше взяли участь у традиційному ритуалі, що нагадує про Таємну вечерю, коли Христос омив ноги 12 своїм апостолам.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1846 | Дата публікації: 29-03-2013 | Додав: admin | Теги: kakdoma.com.ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]