Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2013 » Серпень » 14 » Камера телескоп - рефлектор HiRISE зробила надчіткі знімки поверхні Марса
18:19
Камера телескоп - рефлектор HiRISE зробила надчіткі знімки поверхні Марса



Надчіткі знімки поверхні Марса, зроблені камерою HiRISE

Американське аерокосмічне агентство НАСА відкрило першу російськомовну веб-сторінку, розмістивши надточні знімки поверхні Марса з допомогою камери HiRISE на борту зонда MRO.

Камера є найбільшим телескопом-рефлектором, відправленим у глибокий космос. Розширення камери досягає 30 см на піксель при перебуванні на висоті  300 км над поверхнею Марса. HiRISE успішно знімала марсоходи, які працювали на поверхні планети, в тому числі й ті, що функціонують нині - "Опортьюніті" та "К'юріосіті".

Камера HiRISE допомагає вивчати вік марсіанських структур, шукати підходящі місця посадок для майбутніх марсоходів, і в цілому, переглядати поверхню Марса набагато докладніше, ніж це було можливо раніше. Вона дозволяє краще дослідити канали і долини Червоної планети, вулканічні форми рельєфу, вивчати потенційні колишні озера і океани.

Широка громадськість може пропонувати ділянки Марса для докладної зйомки (програма NASA HiWish). Через це, а також широку доступність отриманих знімків, HiRISE отримала прізвисько «Народна» (The People's Camera.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1433 | Дата публікації: 14-08-2013 | Додав: adminA | Теги: надчіткі знімки поверхні Марса, камера телескоп - рефлектор HiRISE | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]