Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2015 » Липень » 23 » Японський енцефаліт атакує мешканців Індії
20:22
Японський енцефаліт атакує мешканців Індії


 

 

Щонайменше 13 людей померли і ще 22 заразилися японським енцефалітом в північно-східному індійському штаті Ассам за останні 10 днів, передає Xinhua.

Всі жертви проживали в одному окрузі. Ті що залишилися в живих зараз проходять лікування в трьох лікарнях. Влада поширила майже 40000 москітних сіток в уражених енцефалітом областях. Також відкрито медичні табори.

Японський енцефаліт відноситься до групи вірусів, що викликають лихоманку Денге, жовту лихоманку і лихоманку Західного Нілу, і поширюється москітами, пише meddaily.ru.

Японський енцефаліт - основна причина вірусного енцефаліту в азіатському регіоні, що виливається приблизно в 68000 випадків захворювання на рік. Загроза зараження нависає над більш ніж 3 мільярдами людей. І летальність може досягати 30%.

Ліків від енцефаліту немає, зате є безпечні та ефективні вакцини для профілактики. До симптомів захворювання відносяться лихоманку, головний біль, ригідність потилиці, дезорієнтація, кома, спазми, конвульсії, спазмастичний параліч.

Хвороба в 20-30% випадків не проходить безслідно - з'являються постійні когнітивні, поведінкові або неврологічні проблеми (параліч, періодичні конвульсії, втрата мови).

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1360 | Дата публікації: 23-07-2015 | Додав: adminA | Теги: мешканці Індії, японський енцефаліт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]