Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2016 » Жовтень » 18 » Якої шкоди завдає дрон літаку - британці перевіряють
21:53
Якої шкоди завдає дрон літаку - британці перевіряють


 

Британська компанія займеться дослідженням наслідків зіткнення дронів з літаками в повітрі. Замовниками дослідження виступають міністерство транспорту, міністерство оборони і Управління цивільної авіації Великобританії.

В цілому на дослідження планується витратити 250 тисяч фунтів стерлінгів (304,2 тисячі доларів), пише The Daily Mail.

Малі безпілотники з кожним роком набувають все більшого поширення завдяки тому, що управління такими апаратами не вимагає спеціального дозволу, а їхня вартість невелика. Апарати використовуються власниками для розважальних польотів, а також проведення аматорських фото- і відеозйомок, в тому числі в районі аеропортів.

Саме те, що дрони все частіше з'являються в повітряному просторі аеропортів, і стало приводом для початку дослідження. Для досліджень влада вибрала компанію QinetiQ, оскільки їй належить полігон площею 12,9 тисячі квадратних кілометрів в Уельсі, на якому можна безпечно проводити зіткнення дронів і літаків у повітрі.

Авіаційну владу в першу чергу цікавить, до чого можуть призвести удари дронів у вітрове скло, ілюмінатори і носову частину фюзеляжу пасажирських літаків. Фахівці повинні оцінити, чи здатні такі зіткнення привести до жорсткої посадки або навіть падіння літака. Чи планується вивчати наслідки потрапляння дронів в двигуни літаків, не уточнюється.

До слова, діючі в Великобританії правила забороняють оператором безпілотників піднімати апарати на висоту більше 122 метрів. Крім того, польоти дронів за межами прямої видимості заборонені. Правилами також заборонені польоти безпілотників поблизу злітно-посадочних смуг і аеропортів.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Україні власників безпілотних літальних апаратів змусять отримати права на їх використання.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1052 | Дата публікації: 18-10-2016 | Додав: adminA | Теги: Шкода, літак, Дрон, британці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]