Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2015 » Лютий » 10 » Як зробити так, щоб ГДЗ приносили користь, а не шкоду
10:57
Як зробити так, щоб ГДЗ приносили користь, а не шкоду


 

Сучасність диктує свої умови, не зважаючи на наше бажання підкорятися чи не підкорятися їй. Проживши з дітьми блаженний час безтурботного дитинства, батькам часто буває важко звикнути до темпу шкільного життя, а що вже говорити про дітей. Справжнім порятунком стали розв'язки, що доповнюють підручники і мають назву "Готові домашні завдання". Задум був хороший, та, як завжди, з'явилася своя величезна ложка дьогтю - вчителі забили на сполох, порушивши спокій батьків, які змогли нарешті розслабитися. Виявилося, рівень свідомості наших учнів ще досить низький і замість того, щоб використовувати розв'язки як підказку, вони просто почали бездумно переписувати зміст. І все було б добре, та налагоджена система підтримки високої успішності класу провалюється, як правило, вже на першій контрольній.

Як же зробити так, щоб ГДЗ приносили користь, а не шкоду? Для цього варто дотримуватись кількох простих порад.

По-перше, запам'ятайте - такі книги орієнтовані швидше на батьків, ніж на дітей. Як не крути, а шкільна програма значно змінилася за останні роки, тому батькам, щоб допомогти дитині виконати домашнє завдання, також доводиться добряче потрудитися, а якщо Ваш школяр уже старшокласник, то в деяких випадках і старання не допомагають. Ось тут в нагоді стають ГДЗ.

По-друге, поясніть і весь час повторюйте, як саме використовувати готові завдання. Чи то учень-п'ятикласник, чи то випускник повинен знати, що те, що містять його зошити, він зобов'язаний уміти пояснити. Якщо дитина навчиться правильно послуговуватися такими підказками - можете сміло довіряти їй книгу (час від часу контролюючи процес). Такий помічник зекономить час в процесі підготовки домашніх завдань з неулюблених предметів (що цілком природно) і дасть можливість більше уваги приділити улюбленій справі.

По-третє, зважаючи на конкуренцію на книжковому ринку і грошові пріоритети, серед багатьох варіантів вибирайте книги тільки авторитетних авторів. Як правило, такий автор не обмежується одним посібником, а випускає цілу серію з данного предмета. Наприклад, сміливо можете купувати ГДЗ з математики, якщо серед авторів значиться прізвище Мерзляк А.Г. та ін. Авторству цієї команди належать розробки розв'язків математичного курсу з 5 по 10 клас.

І найголовніше, перестаньте боятися ГДЗ, відкиньте упередження, йдіть в ногу зі своєю дитиною і прогресом. Пам'ятайте - епоха зазубрювань минула. Зараз процес навчання переорієнтовується з запам'ятовування на уміння оперативно і правильно підбирати потрібну інформацію.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1526 | Дата публікації: 10-02-2015 | Додав: admin | Теги: купити зошити, Купити зошит, Мерзляк Алгербра, підручник Мерзляк, Мерзляк, Мерзляк Геометрія, геометр, купити підручник, купити підручники, математика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]