Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 16 » Інженер NASA пропонує переселити людей на супутник Сатурна - на кільцевій
17:04
Інженер NASA пропонує переселити людей на супутник Сатурна - на кільцевій


Інженер місії NASA Cassini з вивчення Сатурна заявляє, що попри надзвичайно низькі температури один із супутників планети - Титан - можна розглядати для майбутньої космічної колонії людства.

Поки Ілон Маск готується до переселення на Марс, а його головний конкурент Джефф Безос збирається перенести важку промисловість із Землі на Місяць, представники NASA розглядають більш екзотичні варіанти космічної колонізації.

Як передає видання Cnet, інженер NASA Джанель Веллсон, яка брала участь у місії Cassini з вивчення Сатурна, заявила, що супутник "планети з кільцями" Титан є одним з можливих місць для життя людей.

"Титан - єдине місце, крім Землі, на поверхні якого є рідина у вигляді озер і морів. Ця рідина зроблена з метану, але, озброївшись правильним захисним спорядженням, теоретично там можна плавати без шкоди", - говорить Джанель Веллсон.

Як пишуть в NASA, попри те, що температура на поверхні Титана становить близько мінус 179 градусів Цельсія, люди зможуть ходити там без спеціального захисного костюма. Їм знадобиться тільки киснева маска та хороший термозахист від холоду.

Веллсон також заявляє, що через дуже щільну атмосферу Титана, люди не тільки будуть захищені від космічної радіації, але й буквально зможуть літати, "причепивши крила до рук".

Нагадаємо, близько місяця тому в NASA заявили, що протягом року вирішать, чи варто відправляти зонд до найбільшого супутника Сатурна - Титана.

Команда вчених, що працюють над ймовірною місією Dragonfly, хоче об'єднати технологію наземних безпілотників та інструменти, відточені при дослідженні Марса, щоб досліджувати складні хімічні реакції, що відбуваються на найбільшому супутнику Сатурна. Пізніше в цьому році NASA має вибрати між цією місією та іншим пропозицією, яка буде збирати зразки матеріалу на кометі.

Якщо місію Dragonfly виберуть, зонд  має стартувати у 2025-му і прибути на Титан в 2034-му.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 784 | Дата публікації: 16-03-2019 | Додав: adminA | Теги: кільцева, NASA, супутник Сатурна, переселення людей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]