Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Травень » 8 » Ііз 1,8 тонни цінного вантажу Dragon повернувся на Землю
00:10
Ііз 1,8 тонни цінного вантажу Dragon повернувся на Землю


 

 

Космічний корабель Dragon від компанії SpaceX успішно повернувся на Землю після того, як доставив вантаж на Міжнародну космічну станцію.

Він приземлився 5 травня в Тихому океані, біля берегів мексиканського штату Нижня Каліфорнія.

На початку квітня SpaceX запустила ракету Falcon 9 із вантажним космічним кораблем Dragon, який доставляв вантаж для Міжнародної космічної станції. Капсула Dragon, яку запустили 2 квітня, вже літала до МКС у 2016 році.

В ході останньої місії корабель доставив вантаж вагою 2 630 кілограмів – експериментальне обладнання і продовольство для екіпажу станції.

Також Dragon доставив супутник RemoveDembris – експериментальний апарат для збору космічного сміття, прилад для дослідження гамма-спалахів ASIM, розроблений Європейським космічним агентством, та інші інструменти.

Повернувшись на Землю, Dragon доставив і вантаж з МКС, вагою близько 1,8 тонни із науковими зразками.

Йдеться про матеріали для досліджень, пов'язаних з впливом невагомості на компоненти лікарських препаратів, а також про матеріали, пов'язані з вивченням впливу невагомості на рослини.

Варто зазначити, що місія, яка стартувала на початку квітня, стала 14 за рахунком для SpaceX з доставки вантажів на МКС.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 867 | Дата публікації: 08-05-2018 | Додав: adminA | Теги: 8 тонни вантажу, земля, dragon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]