Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2018 » Червень » 11 » Головною екологічною загрозою світу назвали Чорне море
23:32
Головною екологічною загрозою світу назвали Чорне море


 

 

На території України вперше з часів незалежності провели екологічне дослідження Чорного моря.

Фахівці виявили в морі близько півтори сотні забруднювачів, зокрема водовідштовхувальні речовини з одягу, цитрамон, пестициди, пластик і мікропластик, який представляє найбільшу загрозу для людства.

“Виявляється, що Чорне море – одна з найбільш забруднених частин нашої планети. Ми знайшли мертвого дельфіна на українському узбережжі та аналізували його. Це було страшно. Там хімічне забруднення – ртуть”, – розповів керівник проекту ЄС та ПРООН “Удосконалення екологічного моніторингу EMBLAS” Ярослав Слободник.

Чорне море досліджували протягом двох років вчені з різних країн. Проект екологічного моніторингу EMBLAS, який фінансує Євросоюз, на дослідження отримав майже 3 мільйони євро.

Міжнародні фахівці працюватимуть над варіантами очищення Чорного моря. “Перше, що пропонують українцям, – відмовитися від миючих засобів з фосфатами і заборонити продаж поліетиленових пакетів”, – зазначили у виданні.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1084 | Дата публікації: 11-06-2018 | Додав: adminA | Теги: Чорне море, головна екологічна загроза світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]