Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Червень » 29 » Генномодифікованими організмами США планують заселити Марс
21:48
Генномодифікованими організмами США планують заселити Марс


 

Американське агентство з перспективних оборонних науково-дослідних розробок (DARPA) займається створенням організмів для терраформування Марса.

Для прискорення такого процесу, фахівці розробляють інструменти генетичної модифікації різноманітних організмів. А для цього потрібно запустити на планету життєздатні водорості, рослини і масу бактерій.

В першу чергу, за словами вчених, на Червону планету відправлять рослини, які вироблятимуть кисень шляхом фотосинтезу.

У DARPA планують відбирати кращі гени будь-якого тіла, а після вставляти їх в інші форми життя. Для початку ці досліди проведуть з бактеріями і іншими мікроорганізмами, а потім і з багатоклітинними.

Нові ГМО DARPA будуть тестувати на територіях, які постраждали від природних або техногенних катастроф. Розмножуючись в екстремальних умовах і займаючись фотосинтезом, такі організми зуміють відновити зруйнований ландшафт. Успішний досвід такої реконструкції і дозволить надалі приступити до терраформування Марса.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1397 | Дата публікації: 29-06-2015 | Додав: adminA | Теги: заселити Марс, США, генномодифіковані організми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]