Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2013 » Вересень » 25 » Галактика M60-UCD1-рекордсменка за щільністю "населення"
21:27
Галактика M60-UCD1-рекордсменка за щільністю "населення"


 
Астрономи знайшли галактику-рекордсменку за щільністю "населення"

Галактика населена в 15 разів щільніше, ніж околиці Землі у нашій галактиці.

Астрономи, що аналізують дані з телескопів Хаббл і Чандра, виявили в сузір'ї Діви "наднаселену" галактику.

Галактика M60-UCD1 у галактичному скупченні Діви унікальна тим, що приблизно половина всієї її маси зосереджена в межах 80 світлових років від її центру. Це означає, що M60-UCD1 "населена" зірками приблизно в 15 тисяч разів щільніше, ніж околиці Землі в нашій галактиці.

"Ця галактика масивніша за будь-яку надкомпактну карликову галактику і, мабуть, є найщільнішою галактикою з відомих людству у Всесвіті", - зазначають вчені. Учені наголошують, що при такій кількості зірок у відносно невеликому просторі будь-які міжзоряні подорожі були б значно простішими, ніж у Чумацькому шляху.

При цьому в центрі M60-UCD1 розташоване потужне джерело рентгенівського випромінювання - ним може бути, наприклад, чорна діра масою до 10 мільйонів сонячних мас. Як повідомлялося раніше, Curiosity так і не знайшов на Марсі метан, який би довів життя на планеті. Однак вчені не втрачають надії.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1652 | Дата публікації: 25-09-2013 | Додав: adminA | Теги: Галактика M60-UCD1-рекордсменка за | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]