Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 10 » Франкенштейн стає реальністю
22:54
Франкенштейн стає реальністю




Експерименти по створенню Франкенштейна говорять про те, що одного разу електрику можна буде  використати для регенерації тканин і вирощування втрачених кінцівок. Вчені вважають, що електричний струм і електричні поля відіграють ключову роль в основних досягненнях в області тканинної інженерії.

У далекому майбутньому вчені обіцяють навіть допомогти людям з втраченими кінцівками, дозволяючи виростити нові руки та ноги.

Спеціальні сучасні електричні пристрої дозволяють навіть лікувати всякі хвороби, від депресії до хвороб нирок і імпотенції.

Вчені з Університету Абердіна взяли за основу своїх розробок вплив електрики плоских хробаків, які розмножуються поділом навпіл, а також ящірок, які мають можливість відростити хвости за допомогою стовбурових клітин, які мігрують до тих частин тіла, які потребують зцілення.

На думку вчених, природні електричні поля діють як компас, щоб направити клітини в потрібне місце. По зміні полярності електричного поля на місці рани вчені змогли самі обирати місце, де у хробака буде розташовуватися голова, а де хвіст. Маніпуляції з полями привели до створення черв'яків з двома головами або двома хвостами.

Найбільш шокуючим експериментом стала спроба виростити вухо на спині у щура, що говорить про те, що електрика та електричні поля є ще практично невивченою сферою для людини, яка лише починає пізнавати їх можливості.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2453 | Дата публікації: 10-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Франкенштейн . реальністю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]