Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2017 » Вересень » 11 » Facebook Іспанія оштрафувала на 1,2 млн євро за збір даних користувачів
22:45
Facebook Іспанія оштрафувала на 1,2 млн євро за збір даних користувачів



Іспанська влада оштрафували Facebook на 1,2 мільйона євро за зберігання і передачу особистих даних користувачів для реклами. Про це 11 вересня повідомляє видання El Pais.

Повідомляється, що соціальна мережа збирала особисту інформацію користувачів, але не попереджала, на які саме цілі. Ще одним порушенням стало те, що дані продовжували зберігатися після того, як їх вже використовували.

"Агентство оголошує про існування двох серйозних та одного дуже серйозного порушень закону про захист інформації (LOPD) і відповідно оподатковує штрафом компанію Facebook у розмірі 1,2 мільйона доларів", – йдеться в повідомленні.

Як повідомив регулятор у сфері захисту даних в Іспанії, політика конфіденційності Facebook містить "загальні і неясні умови", які не передбачають отримання дозволу на обробку персональних даних. У Facebook виданню повідомили, що візьмуть рішення іспанської влади до уваги. Разом з тим у компанії наголосили, що мають намір оскаржити дане рішення.

"Користувачі самі вибирають, яку інформацію хочуть додати в свій профіль, включаючи дані про релігійні переконання. Ми не використовуємо цю інформацію для рекламного таргетування", - заявили в компанії.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 829 | Дата публікації: 11-09-2017 | Додав: adminA | Теги: іспанія, збір даних користувачів, 2 млн євро, штраф 1, facebook | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]