Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Листопад » 16 » Еталон кілограма учені змінили
21:55
Еталон кілограма учені змінили


 

Учені змінили еталон кілограма

Учасники конференції з мір і ваг в Парижі відмовилися від матеріального еталону кілограма.

Про це повідомляє "Медуза".

"Еталоном кілограма був циліндр зі сплаву платини та іридію, який зберігається в Міжнародному бюро мір і ваги під Парижем. Учені вирішили, що матеріальний носій не підходить для точних вимірів, тому що його маса за 100 років могла змінитися на декілька десятків мікрограмів", - йдеться в публікації.

Тепер кілограм визначатимуть через постійну Планка. Отримати значення кілограма можна буде за допомогою електромеханічного вимірника ваги під назвою баланс Кіббла.

На конференції також затвердили нові методи визначення ампера (одиниці сили струму), кельвіна (одиниці температури) і моля (одиниці кількості речовини).

Еталон кілограма уперше було виготовлено в 1799 році і був платиновою гирею. У 1889 році її замінили на циліндр з платиново-іридієвого сплаву.

Кілограм залишався єдиною одиницею системи СІ, яка визначалася за допомогою предмета. Тепер усі одиниці системи СІ прив'язані до фундаментальних фізичних постійних.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 753 | Дата публікації: 16-11-2018 | Додав: adminA | Теги: еталон кілограма, Учені, Зміна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]