Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2015 » Липень » 9 » «Еко-батарейки», що заряджаються за 5 секунд, розробили українці
20:20
«Еко-батарейки», що заряджаються за 5 секунд, розробили українці


 

Поки світові вчені працюють над розробкою більш компактних, екологічно чистих та швидкоперезаряджуваних батарейок, українці створили цілком новітні джерела електроенергії для автономного живлення.

Так наші винахідники розробили і отримали патент на автономне перезаряджувальне джерело струму постійної напруги. Воно працює на базі таких конденсаторів, в яких енергія збирається завдяки поляризації подвійного електричного шару на межах анода з електролітом та катода з електролітом.

Українська розробка, за попередньою інформацією, заряджається лише за 5-8 секунд (!) та має не менше 500 тисяч циклів перезарядки (в той час, як звичайна літій-іонна - лише близько 1 тисячі). Зникає також проблема їхньої утилізації: винахід зовсім не має у своєму складі токсичних речовин. Розробники продовжують працювати над винаходом – хочуть ще досягти того, щоб джерело струму не саморозряджалося за  час простоювання.

Винахід може використовуватись для живлення електронних пристроїв, які споживають мало енергії та швидко розряджаються, наприклад, в електричних годинниках, пультах, мишках та клавіатурах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1370 | Дата публікації: 09-07-2015 | Додав: adminA | Теги: 5 секунд, «еко-батарейки», українці, заряджаються | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]