Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Джерело вічної молодості - ягоди асаї Беррі (acai berry)
23:16
Джерело вічної молодості - ягоди асаї Беррі (acai berry)



Золото Амазонки, перлина Бразилії, еліксир життя, джерело вічної юності, Амазонська Віагра ... Всі ці захоплені відгуки відносяться до маленької ягідки, яка називається асаї або асаї бери. Відкрили її властивості відносно недавно, але, завдяки їм, вона швидко знайшла популярність на всіх континентах.

Серед головних шанувальників ягід асаї знаменита телеведуча Опра Уїнфрі, саме вона привернула увагу всього світу до цих солодких темних ягід, назвавши їх «суперпродуктом номер один».

Що ж це за ягоди?

Заморські ягідки спіють гронами на пальмах «Асаізейро», зростаючих в північній частині Південної Америки в дельті річки Амазонка. Сама пальма здавна досить широко використовується місцевими жителями: з її кори плетуть кошики, сумки, циновки і продають по всьому світу, а листя йдуть на покриття для будинків місцевих жителів. Їстівні і зелені бруньки «дерева життя», як ще називають пальми «Асаізейро», але найбільшу цінність, звичайно, представляють плоди.

Зазвичай на дереві 3-4 довгих гілки, кожна з яких дає до 5 кілограмів круглих, іноді зелених або яскраво-червоних, але частіше темних, схожих на виноград маленьких ягід. Ягідки досить ніжні, тому збирають їх вручну. У відношенні смаку думки розходяться: комусь вони більше нагадують ожину або малину, хтось вловлює присмак горіха або шоколаду, а загалом, смак ягід незвичний для наших широт. А місцеві жителі використовують їх приблизно так, як і ми - свої ягоди: просто їдять свіжими, роблять з неї начинки, десерти, соки, вина і т.д.

А тепер про те, як про них дізналися ...

Відкрили ж унікальність цих ягід для всього світу майже випадково, як це часто  буває при важливих відкриттях. Група вчених, що займалася дослідженнями в амазонських тропіках, звернула увагу на місцевих жителів. Проводячи багато часу під палючим сонцем, вони мають здорову шкіру і не тільки практично нічим не хворіють, але і до глибокої старості зберігають ясний розум, працездатність і енергійність. Медики припустили, що секрет криється в раціоні харчування, і не помилилися - джерелом здоров'я і довголіття виявилися маленькі темні ягідки, що в достатку  вживаються місцевими жителями.

Відомий фахівець в області здорового харчування, біолог доктор Алекс Шасс в результаті вивчення поживних властивостей ягід асаї Беррі прийшов до висновку, що за змістом біологічно активних речовин і антиоксидантів вони перевершують всі відомі на сьогодні їстівні плоди. Але весь світ дізнався про ягодах асаї в 2004 році, коли вийшла книга американського дієтолога Ніколаса Перриконе, в якій плоди асаї були названі першими в списку продуктів для довгого і здорового життя.

акаі берріАсаі - найкращий у світі антиоксидант.

Те, що в першу чергу вигідно відрізняє асаї від інших фруктів і ягід - це наявність природних антиоксидантів: у два рази більше, ніж у чорниці, в 10 разів більше, ніж у винограді і в 33 рази більше, ніж в натуральному червоному вині. Про антиоксиданти написано так багато, що навряд чи доцільно повторюватися. Нагадаємо тільки, що це речовини, що перешкоджають реакціям окислення, які можуть призводити до пошкодження ДНК, відмирання клітин і прискореного старіння організму.

Також читайте:


Влада Русакова, з 1995 року працювала в "Газпромі", 3 квітня 2013 призначена віце-президентом - директором департаменту розвитку газового бізнесу "Роснєфті", повідомив агентству "Прайм" представник компанії.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 3825 | Дата публікації: 03-09-2012 | Додав: adminA | Теги: ягоди асаї Беррі (acai berry) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]