Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2015 » Квітень » 27 » Дослідили метеорити і визначили точний вік Місяця вчені
23:36
Дослідили метеорити і визначили точний вік Місяця вчені


 

Вчені дослідили метеорити і визначили точний вік Місяця
Це вдалося вченим з Віртуального інституту досліджень Сонячної системи при NASA. Вони вивчали метеорити, які потрапляли на Землю.

 
Підбивши підсумки, вчені прийшли до висновку, що численні зіткнення вказують на те, що в результаті удару утворився не тільки осколковий диск, який в той час знаходився поблизу Землі.

Зіткнення призвело до утворення Місяця і осколків в земній орбіті, а частина уламків була викинута далеко за межі навколоземного простору, в тому числі Головний астероїдний пояс. В результаті подальших зіткнень між астероїдами пояса новоприбулий матеріал перерозподіляється між ними, щоб потім у складі речовини цих космічних каменів досягти поверхні Землі.

Протягом багатьох років вчені уми не могли розгадати таємницю віку Місяця. Саме стільки часу пройшло після зіткнення Протоземлі і протопланети.

За отриманими даними з проведених комбінацій різних методів при зборі інформації, вчені прийшли до висновку, що рівно 4,47 мільярда років тому утворився Місяць - єдиний супутник Землі, утворений природним шляхом.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1548 | Дата публікації: 27-04-2015 | Додав: adminA | Теги: дослідили метеорити і визначили точ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]