Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 26 » Донорську нирку у США безпілотник доправив хірургам. ВІДЕО
21:25
Донорську нирку у США безпілотник доправив хірургам. ВІДЕО


 

У США безпілотник доправив донорську нирку хірургам

У США безпілотник доправив донорську нирку в Медичний центр університету Меріленда. В цей час хірурги проводили трансплантацію пацієнтові з нирковою недостатністю.

Цей політ демонструє ефективність такого виду доставки, який володіє вищими показниками швидкості і безпеки. Про це повідомляє medical xpress.

Щасливим одержувачем нирки стала 44-річна жінка, яка останні вісім років провела на діалізі. Її виписали з лікарні минулого вівторка.

Медики вже назвали цей політ великим новаторським проривом в трансплантації органів. Перед цим такий метод використовували для транспортування кров’яних рубок, фізіологічного розчину і навіть нежиттєздатної людської нирки, яка вже не годилася для трансплантації.

Випробувальні польоти велися ще з 2016 року, перш ніж їх залучили до доставки органу для трансплантації. Вчені заявляють, що цей прорив змінить якість медичного обслуговування і підніме його на новий рівень.

Транспортна логістика є найскладнішою частиною процесу трансплантації, адже всі способи доставки дуже дорогі і тягнуть за собою затримки. Досить часто буває, що до лікарів органи потрапляють вже не життєздатними.

У 2018 році в списках очікування донорського органу в США було близько 114 тис. осіб і 1,5% органів для них не були доставлені, а 4% потрапили до пластичних хірургів з двогодинною затримкою.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 684 | Дата публікації: 26-04-2019 | Додав: adminA | Теги: донорська нирка, хірурги, безпілотник, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]