Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Червень » 10 » Документ про штучний інтелект підписали економічні лідери
16:21
Документ про штучний інтелект підписали економічні лідери


 

 Економічні лідери підписали документ про штучний інтелект

Країни великої двадцятки домовилися про використання штучного інтелекту. Принципи поводження з ним учасники прописали в спільній заяві, опублікованій за підсумками зустрічі міністрів економіки G20 в японському місті Цукуба.

Як наголошується в заяві, розробники і користувачі технологій ШІ «повинні поважати основні юридичні принципи, права людини та демократичні цінності», повідомляє Deutsche Welle.

Один з пунктів говорить, що для підвищення довіри до штучного інтелекту та повної реалізації його потенціалу потрібно, щоб в основі використання штучного інтелекту стояла людина. Згідно з іншим принципом, системи ШІ повинні бути стійкими, захищеними і надійними протягом всього періоду використання, а також не повинні нести з собою неприйнятних ризиків.

Як повідомлялось, в Естонії суддів замінять штучним інтелектом. Роботу віддадуть невеликі справи, щодо яких він прийматиме рішення на основі аналізу справи та юридичних даних. Нещодавно Google створив перший дудл з технологією штучного інтелекту. А IT-лабораторія OpenAI створила штучний інтелект, який за їхніми словами є надто небезпечним, щоб його оприлюднювати.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 593 | Дата публікації: 10-06-2019 | Додав: adminA | Теги: штучний інтелект, економічні лідери, документ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]