Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Серпень » 8 » Для зарядки смартфонів - ЄС розгляне перехід до єдиного порту
13:24
Для зарядки смартфонів - ЄС розгляне перехід до єдиного порту


 

 

ЄС розгляне перехід до єдиного порту для зарядки смартфонів

Регулюючі органи ЄС планують розглянути необхідність зобов'язати компанії до переходу до єдиного порту для зарядки мобільних пристроїв.

Про це заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер, пише Reuters.

Європейська комісія наполягає на єдиному зарядному порті вже майже десять років. Причини - понад 51 тисяч тонн електронних відходів щороку від старих зарядних пристроїв, а також незручність для користувачів.

Користувачі IPhone і Android вже давно скаржаться на використання різних зарядних пристроїв для своїх телефонів.

У відповідь на тиск ЄС 14 компаній, зокрема Apple, Samsung, Huawei і Nokia, підписали добровільний меморандум про взаєморозуміння в 2009 році, погодившись гармонізувати зарядні пристрої для нових моделей смартфонів, які надійдуть на ринок у 2011 році.

Згодом деякі компанії підписали листа про наміри у 2013 і 2014 роках після закінчення терміну дії Меморандуму в 2012 році.

Єврокомісар сказала, що вона не задоволена статусом-кво.

"Враховуючи незадовільний прогрес добровільного підходу (до переходу на єдині зарядні пристрої. - Ред.) Єврокомісія розгляне ефективність прийняття інших варіантів", - наводить агентство слова представника Євросоюзу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 853 | Дата публікації: 08-08-2018 | Додав: adminA | Теги: ЄС, перехід до єдиного порту, зарядка смартфонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]