Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Липень » 9 » Для вивчення Сонця NASA розробила термостійкий екран
22:46
Для вивчення Сонця NASA розробила термостійкий екран


 

 

NASA розробила термостійкий екран для вивчення Сонця

Апарат дозволить наблизитись до світила на відстань близько 6,4 млн км

У серпні NASA відправить до Сонця дослідницький зонд Parker Solar Probe, захищений термостійким екраном

Американське управління з аеронавтики і дослідження космічного простору поділилося новими подробицями про космічний апарат Parker Solar Probe. Це буде перший апарат нового покоління, який наблизиться до Сонця настільки близько, наскільки раніше жоден інший апарат не наближався. Проект Solar Probe+ має на увазі створення апаратів, які будуть працювати на відстані, меншій, ніж 10 радіусів від Сонця, повідомляє спеціалізоване видання The Verge.

Parker Solar Probe має підійти до світила на відстань близько 6,4 млн км, тобто до дев'яти радіусів. Для порівняння: Меркурій, який є найближчою до Сонця планетою, знаходиться від неї на відстані 58 млн км.

Для того, щоб витримувати екстремальні температури (близько 1400 градусів), зонд Parker Solar Probe оснастять спеціальним тепловим щитом. NASA повідомляє, що щит матиме діаметр 2,4 м. Цього буде достатньо, щоб сам апарат повністю сховався в його тіні. За розрахунками управління, температура зонда становитиме близько 29,4 градуса.

Конструкція теплового щита містить дві панелі з вуглець-вуглецевого композиту і ядра з вуглецевої піни товщиною 4,5 дюйма. Зовнішня частина також буде пофарбована спеціальною білою фарбою, щоб відбивати якнайбільше теплової енергії. В цілому щит на 97% складається з повітря, так що важить він лише 72,6 кг.

Запуск зонда запланований на 4 серпня поточного року. Максимально близько до зірки зонд підійде в грудні 2024 року. Parker Solar Probe допоможе вченим краще вивчити корону Сонця, отримати нові дані про активність зірки, визначити структуру і динаміку магнітного поля світила та інше.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 974 | Дата публікації: 09-07-2018 | Додав: adminA | Теги: вивчення Сонця, термостійкий екран для, NASA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]