Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Для мільярда своїх користувачів WhatsApp запровадив шифрування повідомлень
22:55
Для мільярда своїх користувачів WhatsApp запровадив шифрування повідомлень


 

 Популярний месенджер WhatsApp, що належить Facebook Inc., вводить наскрізне шифрування всіх видів повідомлень, включаючи групові бесіди, якими обмінюються 1 млрд користувачів додатку, йдеться в блозі компанії.

Наскрізне шифрування має на увазі, що всі повідомлення - включаючи текстові і голосові повідомлення, а також фотографії, відеоролики і інші файли - будуть автоматично зашифровані при відправці з пристрою користувача.

"Ідея проста: ви посилаєте повідомлення, і єдиний, хто може його прочитати - це людина, якій ви його надіслали. Ніхто не зможе дізнатися зміст повідомлення - ні кіберзлочинці, ні хакери, ні деспотичні режими, ні навіть наша компанія", - заявляє компанія.

Нововведення буде доступне всім користувачам після поновлення месенджера до останньої версії і не вимагає додаткових налаштувань. Шифрування засноване на алгоритмі, розробленому некомерційною організацією Open Whisper Systems.

Раніше WhatsApp шифрував лише текстові повідомлення між окремими користувачами, тепер же механізм поширюється на чати та інші види повідомлень. Аналогічні способи захисту вже використовуються в месенджері Telegram.

Глава і співзасновник компанії Ян Кум, який народився в Києві 1976 року, зазначив, що він особисто зацікавлений в тому, щоб захистити приватне життя користувачів.

"Я виріс у СРСР за комуністичного режиму, і відсутність свободи слова стала однією з причин для переїзду моїх батьків до США", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що Росія веде військову розвідку в соціальних мережах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1140 | Дата публікації: 06-04-2016 | Додав: adminA | Теги: шифрування повідомлень, мільярд користувачів, WhatsApp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]