Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Червень » 29 » Для чоловічого мозку ягоди корисні - вчені
19:24
Для чоловічого мозку ягоди корисні - вчені


 

Вчені: Ягоди корисні для чоловічого мозку

Дослідники радять вживати їх хоча б раз на тиждень.

Вживання полуниці, голубиці, чорниці та чорної смородини знижує ризик чоловіків стати жертвою хвороби Паркінсона на 40%. До такого висновку прийшли дослідники з Великобританії і США, повідомляє "Сегодня".

Якщо в раціоні чоловіка міститься значна кількість полуниці, голубиці, чорниці та чорної смородини, то це забезпечує його надійним захистом від розвитку хвороби Паркінсона. Включення ягід в дієту поряд з іншими продуктами, що містять флавоноїди, знижує ризик невиліковного захворювання мозку на цілих 40%.

Навіть якщо чоловіки їдять ягоди хоча б раз на тиждень, то і це йде на користь їх здоров'ю. У такому випадку ризик розвитку хвороби Паркінсона скорочується на 25% порівняно з тими представниками сильної статі, які взагалі не вживають ягоди.

Ключову роль у цьому відіграють флавоноїди, які також у великій кількості містяться в чаї та червоному вині. Ці антиоксиданти захищають організм від цілого ряду недуг, включаючи хвороби серця, деякі види раку і деменції.

Відзначимо, що вчені не змогли знайти доказів, що ягоди захищають від хвороби Паркінсона жінок, проте не виключають і навіть наполягають на такій можливості.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1420 | Дата публікації: 29-06-2015 | Додав: adminA | Теги: ягоди корисні, чоловічий мозок, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]