Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 19-03-2024
Головна » 2016 » Липень » 4 » Деяким людям подобається гнобити інших - чому так
14:59
Деяким людям подобається гнобити інших - чому так


 

Люди або тварини, у яких активність виявленого науковцями ланцюжка нейронів підвищена, схильні бути “дідами”.

Американські вчені виявили в центрі задоволення мозку особливу зону, активність нейронів у якій відповідає за схильність до “дідівщини” та інших форм невмотивованої агресії стосовно оточуючих, інформує eizvestia.com/uk/news-ukr.

Науковці відкрили незвичайну частину мозку, спостерігаючи за тим, як кілька самців-мишей, які вже встигли продовжити свій рід, влаштовували “дідівщину” для підлітків і не виявляли жодних ознак агресії по відношенню до “дідів”. Цікаво те, що приблизно 30% самців не брали участь у знущаннях над молодняком. Причину такої різниці у поведінці дослідники виявили, порівнявши малюнок мозкової активності і зразки крові у “дідів” і спокійних мишей.

Виявилося, що всі відмінності в поведінці мишей, які знущалися, і нормальних гризунів були зумовлені одним ланцюжком нейронів у так званій ніжці шишковидного тіла. Вона є невеликою частиною мозку в його нижній частині, яка відповідає за вироблення гормонів, управління статевою поведінкою і контролює почуття задоволення.

У згадуваній ділянці мозку присутня група нервових клітин, яка включається під час актів агресії і змушує її володаря отримувати задоволення від страждання й болю оточуючих. На думку дослідників, люди або тварини, у яких активність цього ланцюжка нейронів підвищена, схильні бути “дідами”.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1246 | Дата публікації: 04-07-2016 | Додав: adminA | Теги: деякі люди, чому так, гнобити інших | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]