Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Чому ми ще існуємо
12:51
Чому ми ще існуємо


Чому ми ще існуємо Науковці наблизили той момент, коли можна буде з упевненістю відповісти на питання, чому існує Всесвіт.

Команда вчених з різних країн, що працюють на базі лабораторії ЦЕРН в Швейцарії, знайшла спосіб керувати атомом "антиводню". Перший успішний досвід взаємодії з атомом антиречовини дає вченим надію більше дізнатися про його властивості.

Антиматерія руйнується відразу після створення, тому вченим довелося розставляти "пастки" в вакуумі - вперше це вийшло минулого літа. З тих пір дослідникам вдалося почати створювати більш-менш чітке уявлення про структуру антиматерії.

"Ми продемонстрували, що ми можемо досліджувати внутрішню структуру атомів антиводню, тепер ми знаємо, що в принципі це можливо", - заявив один з дослідників антиматерії Джеффрі Хангст.

"Водень є найпоширенішим елементом у Всесвіті, і ми прекрасно розуміємо його структуру. Тепер ми нарешті починаємо розбиратися в структурі антиводню. Відрізняються вони? Час покаже", - додав він.

Згідно з науковими теоріями, кожен вид матерії у Всесвіті, створеної після Великого вибуху, повинен супроводжуватися рівною кількістю антиматерії, тобто своєрідним дзеркалом, ідентичним за структурою, але з прямо протилежними властивостями.

Проблема полягає в тому, що коли атоми речовини зустрічаються з відповідними елементами антиматерії, вони відразу ж знищуються. Це породжує головну загадку Всесвіту - чому ж при такому розкладі речей ми існуємо.

У травні 2010 року міжнародний колектив DZero - 500 фізиків, що працюють у Національній прискорювальнiй лабораторії ім. Енріко Фермі в США - отримали дивовижні дані експериментів на "Теватроні", які підтверджують наявність асиметрії між матерією і антиматерією . Так, за їх результатами, мюонів (тобто часток матерії) утворюється на 1% більше, ніж антимюонів (часток антиматерії). Ця невелика різниця має в цілому колосальне значення для пояснення загадки існування Всесвіту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1918 | Дата публікації: 09-02-2011 | Додав: adminA | Теги: чому існує Всесвіт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]