Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Січень » 16 » Чому люди шукають консультантів? Олег Мальцев
12:06
Чому люди шукають консультантів? Олег Мальцев


 

Чи замислювалися ви, чому люди користуються послугами консультантів? Чому виникає така необхідність? І чи може людина досягти такого стану і рівня підготовки, при якому необхідність звертатися до кого б то не було за допомогою, зникне.

Спробуємо відповісти на ці питання, звернувшись до прикладної науки виконання задач, яка булла реставрована академіком УАН, доктором філософії Олегом Вікторовичем Мальцевим.

1. З точки зору прикладної науки перша і фундаментальна причина, по якій людина шукає консультантів - вона не знає, як виконати роботу. Тобто, вона не знає відповіді на питання: «Як?». У неї немає ідеї рішення задачі, і в силу безвихідній ситуації вона змушена звертатися до консультантів.

Наприклад, з'явилася реактивна вступна зовнішнього середовища, яка поставила людину в ступор або обмеження.

Відбувається це на етапі: «Я не знаю, як». Людина потрапила в ступор, вона гарячково починає шукати рішення виходу з положення, дзвонить всім, хто міг би допомогти. Коли на людину насувається якась загроза, і вона не знає, що з нею робити, вона починає перебирати телефонну книжку і шукати допомоги.

2.Другий момент - наслідки. Про що йде мова? Уявіть собі ситуацію. Людина не знала, як вирішити проблему, вже натворила справ, і тепер за це повинен хтось відповідати. І тому вона знайде консультанта, який візьме на себе відповідальність. Це друга причина пошуку, який супроводжується станом: «Я думав, що я знаю, як, але з'ясувалося, що ні».

3. Принцип - людина реально розуміє, що вона не здатна. І що йому треба вчитися. «Мені треба шукати людей, які мене могли б навчити!».

Є такий тип людей, які розуміють, що світ йде, світ змінюється, і вони не в змозі, займаючись бізнесом, охопити це все. Тому вони шукають потужну науку, потужну доктрину для вирішення завдань в життя.

4. І четверта причина - доктрина.«Я не знаю того, що є в світі. Мені потрібні знання – знання вище, ніж влада. І у мене немає шляху, по якому я міг би йти, і щоб у мене більше цього не відбувалося ».

Людина хоче знати істину. Вона приходить і каже: «Покажіть мені шлях правильний і результативний. Я підуцим шляхом разом з усією своєю організацією».

Вона приходить або за доктриною, або за дистанцією. Це дистанція її шляху. Або за знаннями, за самою наукою, яка дала б їй перевагу перед іншими людьми.

Середньостатистична людина завжди прагне:

  • в першу чергу, в стан (він вирішує задачу класу стану);
  • потім шукає переваги над іншими людьми;
  • потім використовує ці переваги протии собі подібних;
  • а потім ставить задоволення на автомат.

Так виглядають 4 такту системи автоматизмов. Спочатку людині погано і вона відновлює стан. Потім шукає переваги – це наступний етап її дій. Коли вона знаходить переваги перед іншими людьми, за допомогою них вона намагається відвоювати або відібрати те, що їй потрібно у інших людей.

І коли вся ця система доведена до автоматизму, коли людина навчилася це робити, їй стає добре.Те ж сааме відбувається і при пошуку консультантів. Відповідь на питання «Як?» - це задача класу стану. Потім людині потрібні переваги - і вона шукає їх. Потім їй потрібна дистанція, де б вона відрізнялася від інших. І хтось повинен бути в усьому цьому винен, тому що у людини не вийде йти цим шляхом.

Найчастіше зустрічаються люди, які зіткнулися з наслідками або не знають відповіді на питання «Як?». Значно рідше ви зустрінете людину, яка шукає науку або доктрину.

Описана нами класифікація є не тільки багато функціональним інструментом менеджера по роботі з клієнтами, а й дає будь-якій людині розуміння того, як йдуть справи. При цьому, якщо ви глибоко подумайте над цією проблематикою то побачите, що ключ до того, щоб перестати залежати від консультанті влежить перш за все в науці (що володіє інструментами для вирішення задач) і доктрині, які вивикористовуєте.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 771 | Дата публікації: 16-01-2019 | Додав: admin | Теги: консультант, пошук, Люди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]