Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2012 » Квітень » 27 » Чи шкідливий мобільник
11:14
Чи шкідливий мобільник




Британські науковці не підтвердили шкідливості мобільних телефонів

Британське Агентство з охорони здоров'я опублікувало чергову доповідь, в якій зазначається, що доказів про шкоду мобільних телефонів для здоров'я людини досі не отримано, повідомляють закордонні ЗМІ.

Вивчивши кілька сотень досліджень на цю тему, британські фахівці не знайшли переконливих доказів того, що в процесі активного використання мобільного телефону може підвищитися ризик розвитку таких захворювань, як рак, хвороби мозку і безпліддя.

Тим не менш, науковці підкреслюють, що моніторинг цієї проблеми повинен тривати, оскільки про довгострокові ефекти поки що відомо мало, передають УНН.

Експерти також зазначають, що необхідно виконати додаткову роботу з вивчення впливу радіочастотних полів на мозкову діяльність, а також простежити можливий зв'язок з поведінковими проблемами у дітей.

Результати досліджень показують, що навіть ті люди, які повідомляють про свою радіочастотну чутливість, не відчувають жодних проблем зі здоров'ям, використовуючи мобільник. А прямих доказів того, що опромінення викликає пухлини головного мозку, інші види раку, безпліддя і серцево-судинні захворювання, немає.

Зазначимо, проаналізувавши історії 350 тис пацієнтів, данські медики дійшли однозначного висновку: шанс розвитку раку мозку у користувачів телефонів не вищий, ніж у решти людей. За даними науковців, прямого зв'язку між використанням мобільних телефонів і зростанням ризику ракових захворювань не виявлено.

Проте експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) вперше заявили про можливий зв'язок використання мобільного телефону з розвитком раку мозку. Ймовірно, ризик виникнення злоякісної пухлини збільшується від використання стільникових телефонів, визнали вони, вивчивши дослідження на цю тему.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2070 | Дата публікації: 27-04-2012 | Додав: adminA | Теги: Чи шкідливий мобільник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]