Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Липень » 20 » Чемпіонат світу з футболу серед роботів стартував у Китаї
18:37
Чемпіонат світу з футболу серед роботів стартував у Китаї


 

У Китаї розпочався фестиваль робототехніки, в якому беруть участь більше 2000 учасників з 47 країн і регіонів світу.

19-й чемпіонат світу з футболу серед роботів відкрився [19 липня у місті Хефей, повідомляє агенція Синьхуа. Загалом у ході так званого RoboCup змагання проводитимуться за 11 видами для таких категорій, як роботи-футболісти, роботи-слуги і роботи-рятувальники. Одночасно також проведуть виставку робототехніки та конференції розробників. Чемпіонат закриється 23 липня. Науково-технічний університет Китаю вже здобув 10 золотих медалей на попередніх чемпіонатах.

RoboCup був започаткований 1997 року в Японії. Завданням конкурсу є просування дослідження і прогресу робототехніки та створення до 2050 року команди людиноподібних роботів, яка змогла б здобути перемогу над командою кращих футболістів світу.

Нагадаємо, нещодавно американська компанія MegaBot викликала на битву японського конкурента - Suidobashi. Тепер японці мають вибрати місце і час першого у світі двобою роботів. MegaBot виставить свого робота Марка Другого. Йому протистоятиме японський Куратас. Обидва - величезні кількатонні машини, які керуються зсередини з кабіни.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1308 | Дата публікації: 20-07-2015 | Додав: adminA | Теги: китай, чемпіонат світу з футболу серед роб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]