Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Червень » 20 » Час зупиниться
21:09
Час зупиниться




Науковці пророкують повну зупинку часу у Всесвіті

Нова гіпотеза науковців з іспанського Університету Саламанки припускає, що час постійно сповільнюється, а в далекому майбутньому повністю зупиниться і "все виглядатиме, як заморожене". Свою теорію плину часу дослідники опублікували в журналі Physical Review D.

На їхню думку, загальноприйнята теорія про те, що Всесвіт безперервно розширюється під впливом темної матерії, хибна. Науковці припустили, що це не Всесвіт розширюється, а, навпаки, час уповільнюється. Однак це відбувається настільки поступово, що люди цього навіть не помічають, передає InoPressa.

Вони припускають, що в певний момент, коли Земля вже давно припинить своє існування, час і зовсім зупиниться, і "все буде виглядати, ніби воно було заморожено, подібно картині, яка завжди існувала". На думку космолога з Кембриджського університету Гаррі Гібсона, ця гіпотеза не така абсурдна, як може здатися.

"Ми вважаємо, що час виник під час Великого вибуху, і так само, як він народився, він може і зникнути", - пояснив він.

Зазначимо, що раніше професор Оксфордського університету Роджер Пенроуз і вірменський астроном Ваха Гурзадян знайшли докази існування Всесвіту до так званого Великого вибуху, який науковці вважали умовною подією створення системи галактик.

Висновки науковців зроблені на основі аналізу знімків радіаційного фону у Всесвіті, який вивчає "Зонд імені Вілкінсона для дослідження анізотропії мікрохвиль" (WMAP), запущений у 2001 році.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2130 | Дата публікації: 20-06-2012 | Додав: adminA | Теги: Час зупиниться | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]