Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 7 » Целюліт. Ч.1. Що таке целюліт, його види та причини виникнення
21:34
Целюліт. Ч.1. Що таке целюліт, його види та причини виникнення



Про целюліт знає, напевно, кожна жінка. Адже стільки способів рекламується, щоб позбавити пацієнта від цього захворювання. Тільки підійшовши до дзеркала і побачивши на шкірі горбки або просто надлишок жиру, тут же багато хто починає панікувати, проводити цілий комплекс процедур, щоб позбутися від цього страшного целюліту. А ось що таке насправді целюліт, знають далеко не всі.

Що ж таке целюліт?

Взагалі, у медицині є два визначення. Перше говорить про те, що целюліт це запалення сполучної тканини. Друге - відкладення жиру в підшкірному шарі. Реально, целюліт це підшкірні тканини, які перестають нормально працювати і накопичують жир. Інакше кажучи, в першу чергу целюліт можна віднести до захворювання обміну речовин. Але чи так  небезпечний целюліт?

Ось ми підійшли до досить серйозного питання. Перш, ніж кидатися по салонах і лікарях, треба зрозуміти, чи потрібно в конкретно кожному випадку лікувати будь яке відкладення жиру?

Чи такий страшний целюліт?

З нещодавно опублікованих досліджень Оксфордського центру діабету, ендокринології та метаболізму, випливає висновок, що позбавляючись від жирового прошарку, багато жінок шкодять собі більше, ніж приносять користі. Протягом тривалого часу, заради реклами СПА салонів, косметичних процедур і реалізації антицелюлітних засобів, поширювалася думка, що тканини, які затримують жир і стають причиною горбистої, так званої «целюлітної шкіри», вельми не корисні жіночому організму. Вони затримують жирні кислоти, які є однією з причин розвитку атеросклерозу. Також, той самий прошарок на стегнах, багатий адипонектином, завдяки якому придушуються в організмі ряд запальних процесів. Мало того. У багатьох глянцевих журналах, «видні» лікарі (що сумнівно) переконували, що порушення обміну речовин в організмі веде до того, що в підшкірному прошарку накопичуються токсини, які й отруюють організм. А, отже, треба терміново позбавлятися від будь жирового прошарку, при самих незначних його проявах. Ось Оксфордські вчені в корені не згодні з такими заявами. Дійсно, в клітинах прошарку затримуються токсини. Але ж саме це і захищає організм. Особливо організм жінки. Далі, целюліт, як правило, ділять на чотири стадії. Перша стадія взагалі практично не помітна. Друга і третя вважається у медиків чисто косметичним дефектом. Нічого серйозного в організмі не відбувається. Потрібно просто збалансоване харчування і ведення здорового способу життя. Лише четверта стадія вимагає медичного втручання. Шкіра при ній стає синюшною, болючою при натисканні. Будь-хто, підійшовши до дзеркала, може запросто оцінити, в якій стадії знаходиться його целюліт і чи є він взагалі. А ось рекламні статті закликають нас лікувати целюліт, навіть коли його зовсім немає. Але потенційних клієнтів залякують, що його хоч і немає, але без лікування він точно з'явиться.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 3935 | Дата публікації: 07-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Целюліт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]