Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 8 » Боремося з целюлітом за допомогою медицини та косметології
19:49
Боремося з целюлітом за допомогою медицини та косметології



Целюліт. Ч. 3. Як боротися з целюлітом за допомогою медицини та косметології

Заняття гімнастикою і спортом при целюліті.

Відразу треба сказати, що при вираженому дифузному целюліті, посилені заняття спортом і гімнастикою не тільки не допоможуть, а й можуть серйозно погіршити перебіг хвороби. Адже целюліт в першу чергу, є порушення обміну речовин. Тут в організмі відбувається наступне. Займаючись посилено вправами, організм споживає більшу кількість кисню, збільшується споживання енергії. Начебто все повинно йти тільки на користь. Але це обман. В результаті фізичного навантаження в м'язах утворюється молочна кислота, яка сприяє затримці рідини в тканинах. Мало того. Зі збільшенням потреби в енергії, обмін речовин посилюється. Утворюється більше продуктів розпаду. А ось з виведенням їх з тканин якраз і є проблема. У підсумку, організм ще більше накопичує шлаків. Так званий вигляд шкіри «апельсинова шкірка» тільки посилюється. Багато хто не може зрозуміти навіть, чому. Виснажують себе тренуваннями, а в підсумку целюліт не став меншим, швидше набув ще більш вираженого вигляду. Адже не усунена головна причина целюліту - порушення обміну речовин. Так що до занять спортом і гімнастикою необхідно підходити виважено. Для цього існує комплекс лікувальної фізкультури. Він суворо розмірений і принесе лише користь. Заняття треба проводити тільки після курсу лікування або з метою профілактики, коли целюліт не заявив про себе в повній мірі. При вираженому целюліті легко тільки нашкодити собі.

З рекомендованих видів спорту при целюліті виділяють спортивну ходьбу і біг підтюпцем. Але тільки розміреними навантаженнями. Збільшувати навантаження потрібно поступово. Найкраще це робити під наглядом фахівця з лікувальної гімнастики. Корисні комплекси дихальних вправ. Це покращує обмін речовин в організмі, покращує кровообіг в проблемних зонах. Але треба пам'ятати, що біг підтюпцем протипоказаний тим, хто страждає варикозним розширенням вен, людям із захворюваннями серця, а також людям пенсійного віку, які до цього не займалися фізкультурою. Ні в якому разі не варто починати заняття самостійно, вичитавши рекомендовані вправи в інтернеті або в друкованих ЗМІ. Всі навантаження строго індивідуальні. Без рекомендації лікаря починати не варто. Краще походити в групу лікувальної фізкультури. Потім, знаючи комплекс вправ і поради медиків, можна вже самостійно їх продовжувати.

Креми і гелі проти целюліту.

Не варто розраховувати на креми як на панацею. Взагалі, у них є позитивний ефект. Практично всі креми, рекомендовані як протицелюлітні, підсилюють кровообіг в проблемних місцях і сприяють поліпшенню обміну речовин. Як додатковий захід у боротьбі з целюлітом, вони дають позитивний ефект. Дуже добре допомагає обгортання з застосуванням антицелюлітних мазей і кремів.

До складу антицелюлітних кремів, як правило, входять екстракти плюща, лимона, кінського каштана, арніки, хвоща. В основу входять рослинні масла, отримані з солодкого мигдалю, пшениці, жожоба. Також до складу вводять і ефірні олії грейпфрута, апельсина, материнки, розмарину, м'яти. Всі ці речовини діють комплексно. Покращують кровообіг, нормалізують сольовий та водний баланс в клітинах, підсилюють розщеплення ліпідів і обмін речовин у тканинах. Найбільш ефективні креми в купі з масажем. Але тут ми зупинимося докладніше.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2308 | Дата публікації: 08-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Боремося, медицини, целюлітом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]