Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Вересень » 6 » Біохіміки виявили засіб для лікування пухлин семи органів
16:42
Біохіміки виявили засіб для лікування пухлин семи органів




Американським ученим вдалося знайти один-єдиний засіб, здатний не тільки значно зменшувати злоякісні новоутворення, але і повністю їх знищувати. Ефективність нового засобу перевірена у випадках пухлин товстої кишки, грудей, яєчників, мозку, сечового міхура, простати і печінки.

Вчені «викрили» ракові клітини?

Підставою для нового відкриття послужив спеціальний білок крові CD47, який виробляється всіма клітинами крові, і є сигналом для імунної системи, що клітина «своя», і її не слід руйнувати. Біохімік Ірвінг Вейссман і його колеги з Стенфордського університету (США) ще десять років тому виявили, що ракові клітини перейняли цей механізм і користуються ним з великим успіхом, змушуючи макрофаги ігнорувати свою присутність.

«Ми з'ясували, що білок CD47 присутній в кожній клітині ракової пухлини. Більш того, злоякісні клітини завжди виробляють його в середньому в три рази більше, ніж здорові », - зазначає І. Вейссман. Тепер вченим залишалося знайти засіб, здатний впливати на білок CD47, і тим самим допомогти макрофагам виявити переродження клітини.

Це вдалося?

Дослідники впливали на злоякісні клітини антитілом, блокуючим вироблення CD47, і перевірили реакцію імунної системи.При відсутністі антитіла макрофаги не помічали клітин пухлини, але при його наявності - атакували і руйнували їх.

В ході експерименту дослідники пересаджували мишам клітини людських пухлин і потім лікували їх антитілом. У випадку семи різних видів онкології злоякісні пухлини зменшувалися і не давали метастаз в інші органи. У деяких тварин зникли всі ознаки захворювання і не відновилися протягом 4 місяців, поки за ними вели спостереження.

Більш того, після лікування у мишей нормалізувався склад крові та інших фізіологічні показники. «Ми змогли довести, що навіть після розвитку ракової пухлини антитіло може зменшити її і запобігти появі метастаз» - уточнює І. Вейссман.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2087 | Дата публікації: 06-09-2012 | Додав: adminA | Теги: засіб для лікування пухлин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]