Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Квітень » 4 » Більше 270 сторінок та акаунтів російської «фабрики тролів» Facebook видалив
10:33
Більше 270 сторінок та акаунтів російської «фабрики тролів» Facebook видалив


 


Марк Цукерберг повідомив сьогодні на своїй сторінці, що Facebook видалив понад 270 сторінок і акаунтів, пов’язаних із російським «Агентством інтернет-досліджень» (Internet Research Agency, або IRA).

«Більшість наших дій проти IRA на сьогоднішній день спрямовані на те, щоб перешкодити їм втручатися в проведення закордонних виборів», – заявив засновник Facebook.

Серед видалених акаунтів були сторінки, що належать новинним виданням. Одна з таких сторінок мала понад 500 тис. підписників в Instagram і понад 1 млн у Facebook. Контент видалених сторінок був спрямований на російськомовну аудиторію, йдеться не тільки про жителів Росії, але й України, Азербайджану, Узбекистану.

Найближчим часом Facebook випустить спеціальний додаток, який дозволить перевірити, чи підписані ви на акаунти, контрольовані «фабрикою тролів».

Довідка
Агентство інтернет-досліджень (Internet Research Agency або IRA) – це російська компанія, яка займається впливом на громадську думку в інтересах Кремля. IRA пише пости і коментарі в соцмережах та ЗМІ, впливаючи таким чином на думку громадськості. Компанію пов’язують зі структурами російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як «кухар Путіна».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 884 | Дата публікації: 04-04-2018 | Додав: adminA | Теги: facebook, російська «фабрика тролів», 270 сторінок та акаунтів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]