Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Біля берегів Гренландії виявлений відомий корабель "Terra Nova"
23:18
Біля берегів Гренландії виявлений відомий корабель "Terra Nova"




Біля берегів Гренландії був виявлений корабель «Terra Nova», на якому близько століття тому під керівництвом капітана Роберта Фалкон Скотта була здійснена експедиція до Антарктики.

«Terra Nova» був виявлений екіпажем Океанографічного інституту імені Шмідта під час тестування ехолотом обладнання на борту флагманського судна «R / V Falkor». Під час відображення морського дна гідролокатором один з дослідників помітив щось дивне.

Члени команди відразу ж відзначили, що 57-метрова довжина неідентифікованого об'єкта відповідає описам судна «Terra Nova». Для того щоб підтвердити свої підозри, дослідники занурили у воду дистанційну камеру «Shrimp», яка зняла дерев'яні останки корабля, що лежали на дні моря. Зіставивши виявлені уламки з історичною фотографією барка «Terra Nova», вченим вдалося ідентифікувати корабель.

«Судно пройшло через багато що за свою довгу історію. І дійсно є кращим зразком шотландського дерев'яного суднобудування. Це неймовірно, що один з найвідоміших кораблів в історії був знайдений через сто років після експедиції на Південний полюс », - поділився враженнями Брайан Келлі, співробітник музею« Discovery Point »в Данді.

Барк «Terra Nova» був побудований в 1884 році в місті Данді для китобійного промислу. У 1910-му корабель потрапив під командування Роберта Скотта, який вирішив зробити на ньому першу експедицію на Південний полюс. 15 червня 1910 судно відпливло з Кардіффа, а в січні 1912-го по прибутті на Південний полюс Скотт і його команда виявили, що він вже підкорений норвезькими дослідниками на чолі з Раулем Амундсеном.

Після повернення з Антарктики «Terra Nova» знову повернувся до своєї колишньої роботи - морського промислу. А 13 вересня 1943-го судно було пошкоджено айсбергом і затонуло біля берегів Гренландії, де залишалося досі.

novostiua.net

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2259 | Дата публікації: 17-08-2012 | Додав: adminA | Теги: корабель «Terra Nova» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]