Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2016 » Серпень » 18 » Безпечну заміну морфіну розробили науковці
19:56
Безпечну заміну морфіну розробили науковці


 

Науковці з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско розробили знеболювальні ліки, які за ступенем ефективності не поступаються морфіну.

При цьому вони не засновані на опіоїдних компонентах і тому не викликають наркотичну залежність, а також не пригнічують дихання, інформує eizvestia.com/uk/news-ukr.

Морфін та інші ліки на основі опіоїдів є потужними та ефективними знеболювальними засобами, проте лікарі широко не використовують їх через небезпеку розвитку в пацієнтів наркотичної залежності.

Команда виявила, що препарат під назвою PZM21 ефективно блокує біль шляхом приєднання до тих же самих “перемикачів” молекулярних рецепторів, які піддаються впливу морфіну. При цьому препарат не має таких же смертельно небезпечних побічних ефектів, як морфін. Науковці впевнені, що ліки не викликатимуть наркотичну залежність, оскільки вони не засновані на опіатах.

Нове відкриття також допоможе в боротьбі з епідемією лікарської залежності від опіоїдних анальгетиків, широко поширеною в США та деяких інших країнах.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1089 | Дата публікації: 18-08-2016 | Додав: adminA | Теги: Науковці, безпечна заміна морфіну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]